Uglova sedam (2023)

Uglova sedam (2023)

u produkciji Dramskog studija “Aplauz” – UG “Aplauz”

sezona 2022/2023


PREMIJERA: 10.05.2023. godine

Autor: Adnan Džekić

Režija: Adi Glavinić

Autor originalne muzičke teme: Faruk Ikanović

Autor muzike: Adi Glavinić

Kostimografija: Amila Meštrić

Rekviziter: Nasiha Salihović

Izrada scenografije: Samir Mustafić


O predstavi:

Grupa tinejdžera, delinkvenata, prolazi kroz niz radionica Kriznog centra zajedno sa svojim Vođom, koji kroz različite metode psihoterapije pokušava da im pomogne i uputi ih ka boljoj budućnosti. Međutim Vođa nestaje bez traga i članovima grupe preostaje samo da se pitaju: gdje je nestao, da li je otišao svojom voljom, da li je nešto krio, hoće li se vratiti? Ispričana kroz efekt rašomona, predstava ulazi u najdublje emocije i razmišljanja likova. Likovi humorom prikrivaju svoje najveće rane, koje tek izlaze u njihovim momentima najveće krize. Predstava postavlja bitna egzistencijalna pitanja. Prikazuje grupu mladih koji se pitaju da li ima smisla uopšte živjeti.

Izvadak iz članka

Reditelj Glavinić, dodaje da je glumačka ekipa koja je okupljena oko ove predstave pokazala svoju nevjerovatnu energiju u cilju prezentovanja teksta koji je i nastao upravo na osnovu onoga sa čim se srednjoškolci suočavaju u posljednje vrijeme.

Glumci predstave (s lijeva na desno):

Matea Divjak, Adin Smajić, Anan Halilčević, Amila Meštrić, Fikret Kitić, Adna Šehić, Nasiha Salihović, Edna Čokić i Adnan Džekić.Nagrade