Kolektivna umjetnička radionica – Start with Art

Kolektivna umjetnička radionica – Start with Art

Nakon tri uspješno realizovane grupne art terapije za djecu i mlade, kao finalni dio projekta “Start with Art” održana je kolektivna umjetnička radionica u subotu, 16.09.2023. godine na Gradskom bulevaru “Nesib Malkić” s početkom u 18:00h.

Kao dio radionice preko 200 djece i mladih su mogli učestvovati u nekoliko aktivnosti. Na papirima dugim 10 metara imali priliku kistovima i bojom izraziti svoju kreativnost i maštu, preostalu količinu energiju su preusmjerili na oblikovanje plastelina. Osvježenje na drvenom štandu su mogli kupiti jednim osmijehom, a kao uspomenu na projekat dobili su naljepnicu, a nama ostavili svoj potpis.

Cilj kolektivne radionice bio je podstaknuti djecu i mlade na zajednički rad, iskazivanje svojih talenata, te osloboditi pozitivnu energiju, nova prijateljstva, kako bi sa novim elanom i druženjem krenuli ka obavezama koje nosi nova školska godina.

Mi smo zadovoljni odzivom djece, rezultatima koje su postignuti i mnogo smo zahvalni Fondaciji “Mozaik,” “Omladinskoj Banci” i platforme “lonac.pro” koji su uz pomoć Švicarske Ambasade, Kraljevine Švedske i Grada Živinice omogućili da se ovaj projekat desi.

Zajednički smo stovrili jednu lijepu priču, koju smatramo samo početkom svih budućih saradnji i projekata vezanih za kulturu, umjetnost i radost djece, mladih i njihovih roditelja u našem gradu Živinice.

Koordinatori projekta: Adi Glavinić, Adnan Džekić i Adna Mehić.